樓主: superchanouo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂古會員對CSO軍團區意見大徵集(已進入總結階段)

會員名稱:sorjaikit

意見(不少於10字,具備詳細例子更佳)1)本人覺得最嚴重既問題係抄帖既問題 雖然基本上好多細節都一模一樣 但係有d人真係會一模一樣字都吾轉copy落去
(2)帖內容的留言 有少部份會員會以符號,support , pro team 等等作留言 我覺得留言應以樓主推帖.友團支持,申請入團.等為理由.
(3)應加強打壓罵戰.不要開新帖以理由為罵戰而起
(4)加強版內活動吸引人流
(5)加強多帖以上的管理
做得好既方面
帖內comment 版主管理嚴謹!
希望加油

以下由版主專用,會員請勿填寫

評語: 多謝你既意見。首先,抄帖問題真係要會員配合先得,平時check帖真係唔多留意主頁內容,加上個個軍團帖結構上都差唔多,所以抄帖情況都幾難發現。根據平時其他版主既做法,就係要求樓主更改帖內容,而日後如果有會員舉報抄帖內容既話,我應該會加分獎勵。至於帖內容方面,上面既comment都有提及。鬧戰方面,一律以鬧戰為主題既帖都會被封鎖。最後,版內活動,其實我申請做版主既時候都有一set活動ideas,等到軍團版改善到以上咁多個comments既問題之後,我應該會搞返啲活動。

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
superchanouo + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱:mickeymayu
軍團區個設立原意本身同交易區一樣
都係希望方便玩家sell自己團個特色同埋自己個帳
討壇之中加一樂點 係為左玩家有意義咁表演自己意見
而呢個鼓勵卻被濫用
軍團區入面d人成日話 「Ging」(勁)、「Ho Ging」(好勁)、「support」(支持)
根本就唔係一個有意義回覆
本質上各朋友都唔熟個軍團   所以回覆只能答呢d野
如果無樂點加  d人一定唔會打呢d野
就好似係交易區入面  根本無人會呃post
所以本人建議(如有可能的話)軍團post的回帖  不應加一樂點(本人反對遂個帖扣分  只會加重各大版主之工作壓力  亦為治標不治本!)
就似血映雪的建議 :「推文時間改做8小時」一方面可以與交易區公平咁睇齊
另外亦避免呃帖情況泛濫

以下由版主專用,會員請勿填寫
評語: 多謝你既意見先,不過有啲勉強,應該唔會改變到回覆+1樂點既傳統架啦。另外,我都係覺得訂立規管力度更強硬既版規先可以舒緩問題。

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
superchanouo + 50

查看全部評分

回復 支持 反對

Set 回覆僅作者可見啊
回復 支持 反對

Set 回覆僅作者可見啊
oscartsecn 發表於 16-6-2013 17:42

我本身set左,今日又轉返,唔知想點。我想知如果set左回覆僅作者可見之後,如果我引用返人地,人地睇唔睇到我既回覆?
回復 支持 反對

我本身set左,今日又轉返,唔知想點。我想知如果set左回覆僅作者可見之後,如果我引用返人地,人地睇 ...
superchanouo 發表於 16-6-2013 17:44

睇唔到
回復 支持 反對

睇唔到
oscartsecn 發表於 16-6-2013 17:45

所以咁樣就成問題了。
回復 支持 反對

所以咁樣就成問題了。
superchanouo 發表於 16-6-2013 17:52

佢編輯應該睇得番
回復 支持 反對

回復 16# superchanouo

如圖中所示  貴版主的回覆在短消息中 我只能閱讀部分的內容
建議set 個閱讀權限  xxx權限以上人士先可以閱讀吧^_^

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復 支持 反對

回復  superchanouo

如圖中所示  貴版主的回覆在短消息中 我只能閱讀部分的內容
建議set 個閱讀權限  xxx ...
mickeymayu 發表於 16-6-2013 20:39

我唔打算限制任何人士入黎比意見。
回復 支持 反對

咁點解又要煩 是否「回覆僅作者可見」lol
回復 支持 反對