樓主: superchanouo
打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂古會員對CSO軍團區意見大徵集(已進入總結階段)

咁點解又要煩 是否「回覆僅作者可見」lol
mickeymayu 發表於 16-6-2013 20:58

其實任何人比意見我都會加佢分,但係我怕有人會copy and paste...
回復 支持 反對

會員名稱:池塘有鴛鴦
意見(不少於10字,具備詳細例子更佳):見到有D人成日推D暫不收人既帖,晤收人應該關左個帖,晤好日推夜推

以下由版主專用,會員請勿填寫

評語: 多謝你既意見。呢方面我真係一直都無跟進過,將會係將來正式立版規限定相關事項。

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
superchanouo + 50

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱:Zippow
意見:
1.其實樂古就經常有一啲人打support喇 包括我之前都有 部分就比人扣5分 , 部分就比人扣10分 仍有部分系扣都冇扣 有時就引起人不滿囉,呢方面都要跟進下
2.同埋我有見過有人抄帖都吾知點好,(例子: 有個團叫TyRaN2個團POST都系抄UMBRELLA個POST)

評語: 多謝你既意見。根據我既作風,淨打support即屬「無意義內容」,一律扣10分。但係一啲特殊情況,犯事者連埋連帖或觸犯左推帖規則我就會好心啲扣5分。(不過好少有呢個情況)而無被人扣分果啲人,所以係版主check漏左,呢個係免不了既情況。BTW,請問你有冇相關例子既link比我跟進返?抄帖問題以上既回覆都有提及。

評分

參與人數 1樂點 +50 收起 理由
superchanouo + 50

查看全部評分

回復 支持 反對

抄左其中一部分 你可以自己睇睇
抄人既:http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D2
比人抄既:http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
回復 支持 反對

抄左其中一部分 你可以自己睇睇
抄人既:
比人抄既:
Zippow 發表於 23-6-2013 12:48

雨傘團的帖子很有條理, 而且內容遠較T團的豐富...
T團也未必是束意抄襲, 可能是巧合地在用色方面與雨傘團有所相似...
回復 支持 反對

回復 25# 血映雪

吾關色事,關心留意啲,內容一部分己經相同
回復 支持 反對

回復  血映雪

吾關色事,關心留意啲,內容一部分己經相同
Zippow 發表於 25-6-2013 01:24

抄襲軍團帖內容問題,要解決既話都未必可以根治,因為呢個情況可能由好耐以前已經開始出現。我唔排除為左舒緩呢個問題,我會製訂一個更優良更稱心既軍團帖內容格式,鼓勵會員依照咁做打好個軍團帖內容,咁樣到時就唔會話抄襲,因為係擺到明叫佢跟住格式。
回復 支持 反對

回復 27# superchanouo

呢個方法都幾好既
回復 支持 反對

又黎比下意見先
會員名稱:mickeymayu
近日以至前排  有同一軍團宣傳/作自我介紹  
都發出一個以上的帖
雖然版規無話唔比一個軍團sell 兩次
但係呢種手法同連帖無異

以下兩個軍團都有以上行徑
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4446318&extra=page%3D1
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4445814&extra=page%3D2
建議除左封帖以外
如果情況持續  不妨與各版主/超級版主商議是否應申請封ip
因為呢種情況對各軍團都好唔公平

評語: 多謝你既意見。某啲軍團重複發佈軍團帖呢個問題愈黎愈明顯,所以近日版主們已經加強左監管工作。的而且確,有啲軍團post重複左版主都未必會為意,所以,如果可以既話將來軍團區會整返個list(不過製作時間一定唔短),並限定每一個軍團只可以有一個軍團帖,同時亦都特別設立一啲for各軍團轉換軍團帖(如你提供既例子「Stee1Seriousv3」咁樣)既措施。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
superchanouo + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 21# superchanouo

唔該曬另外,我想問問有無可能作一d 改動
透過版主/超級版主/管理員等等高層的權限
去將以後軍團區
設定為權限係一個數值以上先可以發帖?
咁樣可以避免人地惡意開分帳灌水...
回復 支持 反對