查看: 5660|回復: 38
打印 上一主題 下一主題
收起左側

樂古會員對CSO軍團區意見大徵集(已進入總結階段)

暑假將至,大批樂古會員又會於試後時間重聚於此地。有見及此,由現時開始,軍團區版主們將會密鑼緊鼓準備更優良的管理工作,務求趕在暑假時以全新面貌的軍團區示眾。是次管理工作將會針對日積月累的「挑釁性言論」「過量支持言論」以及「無意義內容」等問題作出打擊性的規管。此外,作為論壇會員的你,歡迎在這裡留下寶貴意見,讓軍團區版主們參考。只須依照表格填寫,有參考價值的一律加分獎勵,即管當這裡是投訴帖,將你的不滿大鳴大放,身為軍團區一分子的你趕緊參與吧!

表格:

1. [size=2]會員名稱:
  2. 意見(不少於10字,具備詳細例子更佳):

3. [hr][b][color=#9932cc]以下由版主專用,會員請勿填寫[/color]

4. [color=#ff0000]評語:[/color][/b][/size]
複製代碼

示範:

會員名稱: AAA123

意見(不少於10字): 宜加軍團版成日都有人是但打句「支持友團」又或者「support pro team」(舉例)就當comment,真係睇見都厭。

以下由版主專用,會員請勿填寫

評語:

活動結束後,如有需要的話將會對軍團區版規作出修訂。

如有CSO軍團區版務歡迎查詢

短訊息通知CSO軍團及交易版版主 superchanouo
回復

待用
回復 支持 反對

哦!!!!版主連帖
回復 支持 反對

會員名稱:Heaz
意見(不少於10字,具備詳細例子更佳):
第一,某部份軍團/某部份會員多次開軍團招募帖,版主可以將不必要/多餘的帖鎖帖,違反嚴重應扣分以示懲戒.
例如 : 會員volongoto 在CSO軍團區開帖多達7個 . 而有部份只是極少數人留言過或觀看過.

第二,版主可加強打擊無意義既軍團帖/任何在軍團區發的帖

第三,在回覆上,如果有過量罵戰出現,應即時封帖

第四,回覆支持時,應提出適量理據,例如 : 係街場/got5同過你地打,技術唔錯 etc..

評語: 多謝你既意見,日後我會將啲作廢既帖直接封鎖,同樣地,日後如果有發現偏向罵戰既言論我會即時封帖。我今次主要係想嘗試改變成個討論氣氛,我想啲回覆唔好再兩三隻字都算,其實呢啲情況我平時睇得多,係怕扣起分上黎啲人又嘈。但係既然宜加漸趨嚴重既,咁我就強硬啲立例要求每一個回覆要有某數量既字數先得,無論係支持comment定係普通comment都係咁話。

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
superchanouo + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

會員名稱什麼的我就不囉嗦了, 開門見山吧...

推帖間隔只是四小時, 太短了吧...
大概應該與交易區體齊, 劃一八小時!

而且簡單的"支持新團"言論與騙積分無異...
應該規定所有"支持"都要附上感想和原因!

我想說的大概就是這些...
下面留給版主寫評語...

算你都有尊重返個格式吧,不過都要幫你加返條間隔線~推帖時間限制方面,加長時間限制的確係唔錯既諗法,可以減輕版主負擔。(其實四小時係前幾手版主定落黎,真係無諗過會改)而呃帖味甚重既支持言論問題,我打算透過對回覆既字數要求嘗試改善。再者,我可能會定下數個支持言論專用既格式...

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

哦!!!!版主連帖
mickeymayu 發表於 15-6-2013 18:12

特別需要嘛,不過我諗如果你去投訴區投訴都應該受理既...(角落畫圈圈)
回復 支持 反對

會員名稱:qwqw135790
意見(不少於10字,具備詳細例子更佳):
例如 A團打嬴B團,A團個POST改名同內容,話佢地廢之類,跟住可能會有罵戰,呢方面要落D功夫

評語: 多謝你既意見。呢方面我可能真係忽略左,平時check post都只會禁去各帖既最尾一頁,第一頁真係好少留意,我之後留意返吧。

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

其實我覺得support 都比人扣分有啲過分 . 甘樣其實樂古己經冇曬言論自由 . 連講句野都要諗清楚曬度清楚曬.先敢打出黎
回復 支持 反對

其實我覺得support 都比人扣分有啲過分 . 甘樣其實樂古己經冇曬言論自由 . 連講句野都要諗清楚曬度清楚曬. ...
Zippow 發表於 15-6-2013 21:31

但係你又可以咁諗,支持係咪一定要咁簡單,唔可以有返啲深度?如果要簡單既話,樂古本身已經有「支持」功能,你只需要係#1下面禁個制就已經可以支持個軍團,何須專登留comment支持?試同其他既論壇比較,點解人地可以好多comment都好有意義,好有價值去睇,但係我地見到既只係一啲傾計對話,例如「好勁呀你地!」同「係咩?多謝你」?
回復 支持 反對

版主 ...無人睇到d回覆...係set錯定特登- -btw 小學雞咩- - 你都係做野姐  我明o既- -
上次講過e+討論區d問題
咁快就有跟進  抵讚lol
回復 支持 反對