打印 上一主題 下一主題
收起左側

[稿件·其它] [已審] [五月質素帖‧攻略]打造星宿全攻略(未完成)

但係明教有拉人技wo
唔好講話食晒15刀
我淨食差唔多屬嘅明教後果5刀都頂唔順,如果再黎個會心直頭係gg
點 ...
fongkapan 發表於 13-5-2012 22:51

你講人地門派既優點黎做咩,有得比的嗎?
星宿天地+控 都秒了
你還想點?
???????
????
玩得唔勁
喺人既

回復 支持 反對

天地睇彩數.聽天由命
回復 支持 反對

門派此終會有缺憾, 而技術, 耐性就是決定勝負的關鍵

峨嵋 明教 天山 這些門派的缺點亦多如繁星, 不要太過於汁著人家的好處而忽略自己的優勢吧

峨嵋 清心雖然強, 但耗魔量亦非常高, 只要輸出不低, 拉遠距離(避月落), 很容易就能壓制對方。

明教 怒火的確強大, 但星宿的間歇點穴已經能將明教怒火廢去, 試想想當明教想追的時候不斷被制, 而星宿就跑遠距離, 配合扣速, 明教要追上的難度可謂相當之大

天山 移花 威力的確強大, 但是亦不要忽略星宿的中毒buff。同石的話天山要1輪技能內秒殺星宿可能性亦較低, 配合扣速, 盲技, 強控暗封等 要反殺天山亦不是難事。當然, 若果天山1輪技後立即隱形cd的話, 那亦無話可說。

逍遙 逍遙靈活性無疑地比星宿高, 但輸出方面實在較為遜色。 雙屬輸出注定逍遙爆發力不能秒殺星宿, 只能夠放大取勝。 只要星宿搶先手的話, 技能必中下逍遙很難有勝算。間歇封穴抵抗八陣圖, 誅仙陣, 半怒解逍遙晝地(好像可以), 單屬內攻比逍遙輸出更高, 血量, 不用說吧。

慕容 內攻門派最難打的就是他和天龍了。 不過只要善用隱身, 扣速, 盲技, 要嬴慕容還是有可能的。

天龍 最難打的應該就是天龍了。 但是不要忘記天龍是一個4屬輸出的門派, 換言之星宿打任何抗石都起碼可以抗掉1種屬攻, 而呢個已經是一個優勢。 天龍亦無抗盲技, 間歇點穴的技能, 善用半步可以輕易打亂天龍出技節奏。
回復 支持 反對

天龍 最難打的應該就是天龍了。 但是不要忘記天龍是一個4屬輸出的門派, 換言之星宿打任何抗石都起碼可以抗掉1種屬攻, 而呢個已經是一個優勢。 天龍亦無抗盲技, 間歇點穴的技能, 善用半步可以輕易打亂天龍出技節奏。
無用小記 發表於 13-5-2012 23:49

換言之星宿打任何抗石都起碼可以抗掉1種屬攻,但人地1種毒攻就可以破你主要輸出源頭
回復 支持 反對

你講人地門派既優點黎做咩,有得比的嗎?
星宿天地+控 都秒了
你還想點?
???????
????
玩得唔勁
喺人既

...
aT_one 發表於 13-5-2012 23:19

唔好意思啦,你真係太睇得起星宿啦
我唔拎人地優點黎比。拎人地缺點黎比啦
少林:控少。星宿都唔多得去邊
峨嵋:機動差。星宿一樣
武當血少,但有氣盾頂
天山明教命中低。星宿大部分技能必中。1優
丐幫逍遙低攻。星宿單屬。2優,但其實呢d 門派雙修都可以拉平
天龍(少玩唔知缺點,請指教)
慕容缺點少人5技。暫時有優勢
第二點呢,星宿係秒唔到人(除左招天地)
如果星宿嘅優勢係咁明顯就唔會時至今日都係咁少人。華山最冷清嘅門派e 家除左慕容非星宿莫屬
星宿係天龍只係佔中庸位置
1.論爆發力有明教天山慕容天龍
2.論機動力有天山慕容逍遙
3.論控制有武當逍遙天山
根本天龍八部隻game 一開始就已經整弱左個門派,但係又唔係勁垃圾果隻wo
你未經歷過星宿痛苦時期,未有80技果陣。星宿靠咩控制?
蛤蟆功,運氣兩秒,控制6秒,打親交有邊次先手到?打識玩嘅武當仲死蛤蟆前雀尾,唯一控制冇埋
人地明教點穴又6秒。我地蛤蟆又6秒。點解人地瞬發我地要運氣
你話跟原著要運氣ok fine。原著入面一招蛤蟆功打殘郭靖咁濟。點解game 入面唔會附加任何傷害先?
果陣嘅星宿真係慘到唔慘

總結下
星宿係唔可以秒人。(唔好同我講運氣,運氣你打十埸十埸天地3連爆比我睇)
星宿嘅優點並唔係可以稱霸天龍嘅優點
必中嘅冰蠶換黎嘅永冇爆擊同超長cd
單屬門派造成容易比人抗死-->全毒抗(eg.雙孔4毒抗,420+武魂4lv抗=440+3雕毒抗=457加埋食藥可以去到507嘅毒抗境界,試問同石點減得晒?)
回復 支持 反對

換言之星宿打任何抗石都起碼可以抗掉1種屬攻,但人地1種毒攻就可以破你主要輸出源頭 ...
chengcy5 發表於 14-5-2012 00:07

我想你可能不太明白我說的話吧, 星宿打任何1種抗石都起碼可以抗到天龍1種屬, 但天龍就一定要打毒抗才抗到星宿。郭優郭劣, 顯而易見。若果對方打單毒抗的話, 扣抗高亦不是什麼問題。全5up就應該要400+扣抗了, 單抗的話50x6才300毒抗, 雙抗的話 根本不應接受挑戰。天龍本身要雙抗, 還到雙毒抗才能抗衡星宿, 星宿隨便挑1種屬抗都可以抗了少許屬攻。
回復 支持 反對

唔好意思啦,你真係太睇得起星宿啦
我唔拎人地優點黎比。拎人地缺點黎比啦
少林:控少。星宿都唔多得去邊
...
fongkapan 發表於 14-5-2012 00:12

是了
現在是天龍2了
星宿既優點你知道不?
技能既控制你知道不?
點樣打其他門派你又認識幾多?
你話星宿唔多控?
攞少林黎比?
你癡左線?
以我所知星宿含笑+2失明 仲唔多?

仲有
你嫌星宿廢
你玩黎做咩
del左距吧
唔好喺度申呢樣個樣
回復 支持 反對

題外話
樓主幾石?
好奇而已
回復 支持 反對

題外話
樓主幾石?
好奇而已
aT_one 發表於 14-5-2012 00:26

樓主超威  無得頂 開幫打愛剎  點知家下叫救命 做返和平人
回復 支持 反對

是了
現在是天龍2了
星宿既優點你知道不?
技能既控制你知道不?
點樣打其他門派你又認識幾多?
你話星宿唔 ...
aT_one 發表於 14-5-2012 00:21

你要計含笑果d
少林80技定身+大群定身+散功
這樣如何?
本人玩了星宿4年